Domácí burger beef burger, burger, hamburger

Domácí burger jako od šéfkuchaře připravíte za 30 minut!

Domácí burger podle Pepy Nováka

Kdo by nemiloval šťavnatý burger? Dnes vám ukážu, jak si připravit ten nejlepší domácí burger, který předčí i známé fastfoody. Jako food blogger a nadšený kuchař vím, že základem dokonalého burgeru je kvalitní maso a správný postup přípravy. Tento recept jsem ladil několik let a teď ho konečně můžu sdílet i s vámi!

Seznam surovin na domácí burger

  • 800 g mletého hovězího masa (ideálně z krku, s obsahem tuku 20%)
  • 4 kvalitní burgerové housky
  • 2 cibule
  • 4 plátky čedaru
  • 2 rajčata
  • 1 ledový salát
  • 1 sterilovaná okurka
  • 2 lžíce worcesterské omáčky
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička čerstvě mletého pepře
  • 4 lžíce majonézy
  • 2 lžíce kečupu
  • 1 lžička hořčice

Postup receptu

  1. Mleté hovězí maso v míse promíchejte s nasekanou cibulí, worcesterskou omáčkou, solí a pepřem.
  2. Z masa vytvarujte 4 placky o průměru asi 12 cm. Uprostřed každé udělejte prstem důlek.
  3. Rozpálte grilovací pánev nebo gril. Burgery opékejte z každé strany 3-4 minuty.
  4. Minutu před koncem položte na maso plátek čedaru, aby se rozpustil.
  5. Mezitím ogrilujte plátky slaniny dokřupava.
  6. Burgerové housky rozpulte a krátce opečte řeznou stranou dolů.
  7. Smíchejte majonézu, kečup a hořčici - vznikne burgersauce.
  8. Na spodní část housky dejte list salátu, plátek rajčete, nakrájené sterilované okurky, hovězí burger se sýrem.
  9. Pokapejte burgersauce a přiklopte vrchní částí housky.

Videorecept z YouTube na domácí burger podle Pohlreicha Mama’s Burger

Jak to dělají jinde

Podívejte se na recept šéfkuchaře Romana Vaňka kamarádi drazí.

Další tipy na dobré recepty – chci jinam

Objevte další skvělé recepty

Sdílejte na: