Obsah
ToggleDomácí burger podle Pepy Nováka
Kdo by nemiloval šťavnatý burger? Dnes vám ukážu, jak si připravit ten nejlepší domácí burger, který předčí i známé fastfoody. Jako food blogger a nadšený kuchař vím, že základem dokonalého burgeru je kvalitní maso a správný postup přípravy. Tento recept jsem ladil několik let a teď ho konečně můžu sdílet i s vámi!
Seznam surovin na domácí burger
- 800 g mletého hovězího masa (ideálně z krku, s obsahem tuku 20%)
- 4 kvalitní burgerové housky
- 2 cibule
- 4 plátky čedaru
- 2 rajčata
- 1 ledový salát
- 1 sterilovaná okurka
- 2 lžíce worcesterské omáčky
- 1 lžička soli
- 1 lžička čerstvě mletého pepře
- 4 lžíce majonézy
- 2 lžíce kečupu
- 1 lžička hořčice
Postup receptu
- Mleté hovězí maso v míse promíchejte s nasekanou cibulí, worcesterskou omáčkou, solí a pepřem.
- Z masa vytvarujte 4 placky o průměru asi 12 cm. Uprostřed každé udělejte prstem důlek.
- Rozpálte grilovací pánev nebo gril. Burgery opékejte z každé strany 3-4 minuty.
- Minutu před koncem položte na maso plátek čedaru, aby se rozpustil.
- Mezitím ogrilujte plátky slaniny dokřupava.
- Burgerové housky rozpulte a krátce opečte řeznou stranou dolů.
- Smíchejte majonézu, kečup a hořčici - vznikne burgersauce.
- Na spodní část housky dejte list salátu, plátek rajčete, nakrájené sterilované okurky, hovězí burger se sýrem.
- Pokapejte burgersauce a přiklopte vrchní částí housky.
Videorecept z YouTube na domácí burger podle Pohlreicha Mama’s Burger
Jak to dělají jinde
Podívejte se na recept šéfkuchaře Romana Vaňka kamarádi drazí.