focaccia

Focaccia: Upečte si sluncem zalitou Itálii na plechu!

Focaccia - italská focaccia je lahodný pokrm, který se stává oblíbeným mezi milovníky pečení i těmi, kteří si rádi pochutnají na chlebových specialitách. Tato křupavá a aromatická placka je ideální jako předkrm, svačina nebo příloha k hlavnímu jídlu. Připravte si ji podle následujícího receptu a uvidíte, že se stane hitem vašeho jídelníčku.

Focaccia - suroviny

* 500 g hladké mouky
* 300 ml vlažné vody
* 7 g sušeného droždí
* 1 lžíce olivového oleje
* 1 lžička soli
* 1 lžička cukru
* 100 g cherry rajčat
* 1 hrst oliv
* 1 větvička rozmarýnu
* Mořská sůl na posypání

Postup

1. Do mísy prosejeme mouku a smícháme ji se solí, cukrem a droždím.
2. Vlijeme vlažnou vodu a olivový olej a vypracujeme hladké a vláčné těsto.
3. Těsto vložíme do olejem vymazané mísy, přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě kynout asi 1 hodinu, dokud nezdvojnásobí svůj objem.
4. Vykynuté těsto rozprostřeme na plech vyložený pečicím papírem a prsty ho vytvarujeme do tenké placky.
5. Povrch focaccie potřeme olivovým olejem a poklademe cherry rajčaty, olivami a rozmarýnem.
6. Pečeme v předehřáté troubě na 200 °C asi 20 minut, dokud focaccia není upečená do zlatova.
7. Před podáváním posypeme mořskou solí.

Tip

* Focacciu můžeme dochutit i jinými surovinami, například sušenými rajčaty, cibulí, paprikou, sýrem nebo bylinkami.
* Místo cherry rajčat můžeme použít i větší rajčata, která nakrájíme na plátky.
* Focacciu můžeme podávat jako samostatný pokrm nebo jako přílohu k masu, zelenině nebo salátům.

Další tipy na italské recepty - chci jinam

Pokračujte zde recepty italské kuchyně.

Videorecept z YouTube Roman Paulus – kuchyně Lidlu

Jak pečou focacciu Kluci v akci

Pokračujte zde Kluci v akci.

Klíčová slova: focaccia recept, nadýchaná rajčatová focaccia, italská s rozmarýnem a rajčaty, voňavá italská, italský chléb, emanuel ridi

Sdílejte na: