Kuřecí prsa na grilu v jogurtové marinádě

Kuřecí prsa na grilu v jogurtové marinádě

Kuřecí prsa na grilu v jogurtové marinádě je chutný recept díky kterému se stanete králem letního grilování.

Suroviny:

1 kg kuřecích prsíček
200 g bílého jogurtu
4 lžíce olivového oleje
2 lžíce grilovacího koření
sůl
pepř

Kuřecí prsa na grilu v jogurtové marinádě – postup přípravy:

1. Smíchejte 200 g jogurtu, 5 lžíc olivového oleje, 2 lžíce grilovacího koření, trochu soli a pepře.

2. Do poloviny marinády vložte 1 000 g kuřecích prsou které nenaklepáváte, přelijete druhou polovinou jogurtové marinády, promíchejte, překryjte potravinářskou fólií a nechte marinovat 24 hodin v lednici.

3. Druhy den rozpalte gril. Maso vyjměte z marinády a osušte je papírovou utěrkou. Grilujte na rozpáleném roštu při střední teplotě z každé strany cca 6 minut.

4. Po sejmutí z roštu nechte chvíli odpočinout mezi dvěma přiklopenými talíři a pak se šťavnatá grilovaná prsíčka mohou podávat s hranolky a dresingem.

Dobrou chuť!

Jak recept dělá Kuchyně Lidlu.

Zkusím něco jiného

Chcete zkusit ugrilovat něco jiného? Zkuste to zde recepty na grilování.

Sdílejte na: