Treska na žampionech s paprikou je jednoduchý a chutný recept. Ideální rychlý oběd nebo večeře po které nepřiberete. Pro vysoký obsah proteinů vhodné i pro kulturisty.
Treska na žampionech s paprikou – suroviny:
- 200 g mražené tresky
- 100 g sterilované žampiony
- 1 ks větší cibule
- 2 papriky
- strouhaný parmazán
- zeleninový vývar
- 2 lžíce oleje
- 1 lžička mletého kmínu
- trochu Tabasca nebo chilli
- koření na ryby
- čerstvé nasekaná petržel
- šťáva z 1 citronu
- sůl
- pepř
Treska na žampionech s paprikou – postup přípravy:
- Tresku rozmrazíme a okořeníme.
- Cibuli, sterilované žampiony a papriku nakrájíme na kostičky a nudličky
- V hluboké pánvi nebo hrnci zahřejte olivový olej na středním ohni. Přidejte nakrájenou cibuli a smažte ji dozlatova.
- Přidejte postupně papriku, žampiony a orestujte je skoro do měkka.
- Přidejte okořeněnou tresku a vše poduste. Podle potřeby podlévejte zeleninovým vývarem.
- Přidejte mletý kmín, tabasco a petržel.
- Přidejte šťávu z citronu a promíchejte. Ochutnejte a případně přidejte další sůl a pepř podle chuti.
- Na servírovací talíř dejte hotový pokrm a posypejte ho nastrouhaným parmazánem.
- Podávejte teplé a užijte si skvělou treska na žampionech s paprikou!
Tento recept by měl stačit pro 2 porce. Doufám, že si ho užijete!
Podobný recept:
Jak dělají tresku pečenou s paprikami na recepty.cz.
Zkusím něco jiného
Chcete zkusit k večeři něco jiného? Zkuste to zde recepty na rychlé večeře.