Treska na žampionech s paprikou

Treska na žampionech s paprikou

Treska na žampionech s paprikou je jednoduchý a chutný recept. Ideální rychlý oběd nebo večeře po které nepřiberete. Pro vysoký obsah proteinů vhodné i pro kulturisty.

Treska na žampionech s paprikou – suroviny:

  • 200 g mražené tresky
  • 100 g sterilované žampiony
  • 1 ks větší cibule
  • 2 papriky
  • strouhaný parmazán
  • zeleninový vývar
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžička mletého kmínu
  • trochu Tabasca nebo chilli
  • koření na ryby
  • čerstvé nasekaná petržel
  • šťáva z 1 citronu
  • sůl
  • pepř

Treska na žampionech s paprikou – postup přípravy:

  1. Tresku rozmrazíme a okořeníme.
  2. Cibuli, sterilované žampiony a papriku nakrájíme na kostičky a nudličky
  3. V hluboké pánvi nebo hrnci zahřejte olivový olej na středním ohni. Přidejte nakrájenou cibuli a smažte ji dozlatova.
  4. Přidejte postupně papriku, žampiony a orestujte je skoro do měkka.
  5. Přidejte okořeněnou tresku a vše poduste. Podle potřeby podlévejte zeleninovým vývarem.
  6. Přidejte mletý kmín, tabasco a petržel.
  7. Přidejte šťávu z citronu a promíchejte. Ochutnejte a případně přidejte další sůl a pepř podle chuti.
  8. Na servírovací talíř dejte hotový pokrm a posypejte ho nastrouhaným parmazánem.
  9. Podávejte teplé a užijte si skvělou treska na žampionech s paprikou!

Tento recept by měl stačit pro 2 porce. Doufám, že si ho užijete!

Podobný recept:

Jak dělají tresku pečenou s paprikami na recepty.cz.

Zkusím něco jiného

Chcete zkusit k večeři něco jiného? Zkuste to zde recepty na rychlé večeře.

Sdílejte na: