Carpaccio z červené řepy

Carpaccio z červené řepy

Carpaccio z červené řepy s kozím sýrem je výborný, jednoduchý recept na zdravou a rychlou večeři nebo svačinu. Moderní zdravé rychlé jídlo, který si razí cestu i do luxusních restaurací.

  • 200 g červená řepa
  • 1 ks kozí sýr
  • hrst rukoly
  • lžíce citrónové šťávy nebo balsamico ocet
  • lžíce olivového oleje
  • sůl
  • pepř
  • pražené mandle

Postup

  1. Vařenou červenou řepu nakrájíme na tenké plátky.
  2. Plátky červené řepy poklademe na mělký talíř.
  3. Červenou řepu posypeme rozdrobeným kozím sýrem nebo pokrájeným na kostičky a rukolou.
  4. Zastříkneme olivovým olejem a citronovou šťávou nebo balzamicovým octem.
  5. Posolíme a opepříme.
  6. Posypeme nasekanými praženými mandlemi.
  7. A máme hotovo. Dobrou chuť!

Carpaccio z červené řepy podle Pohlreicha

Marinovaná červená řepa s kozím sýrem – Roman Paulus – Kulinářská Akademie Lidlu

Sdílejte na: