Kuře na paprice

Kuře na paprice

Kuře na paprice na smetaně, recept jako od babičky, je klasická česká omáčka. Tip na nedělní oběd. Jdeme na to!

  • 1 ks celé kuře
  • sůl
  • 50 g másla
  • 1 ks větší cibule
  • 1 lžíce sladké mleté papriky
  • sklenice vody na podlití
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 200 ml smetana na vaření 12%
  • mletý pepř

Postup

  1. Očištěné kuře opláchneme, nasekneme pořádným nožem a paličkou v kloubech, rozporcujeme a díly kuřete osolíme.
  2. Z poloviny másla a hladké mouky si připravíme světlou máslovou jíšku.
  3. Cibuli nasekáme na kostičky, vložíme do hrnce (velkého tak aby se do něj vešly díly kuřete) a na polovině másla osmahneme do růžova.
  4. Přidáme mletou papriku a když základ vzpění zalijeme trochou vody a uvedeme od varu.
  5. Do omáčky vložíme díly kuřete a pod pokličkou maso udusíme do měkka.
  6. Když je maso měkké, vyjmeme ho a omáčku zahustíme světlou jíškou, kterou v omáčce dobře rozšleháme. Doplníme vodou a omáčku vaříme 10 minut.
  7. Přidáme smetanu na vaření a vaříme dalších 10 minut.
  8. Podle chuti osolíme a dochutíme pepřem.
  9. Omáčku přecedíme, přidáme díly kuřete a krátce podusíme.
  10. Kuře na paprice podáváme s rýží, těstovinami, noky nebo i s houskovým knedlíkem.
  11. Dobrou chuť!

Kuře na paprice od Zdeňka Pohlreicha – video z pořadu Ano Šéfe

Sdílejte na: