Tvarůžková pomazánka s tvarohem a pivem je oblíbeným českým pokrmem, který se často podává jako součást předkrmů, občerstvení nebo jako pomazánka na chlebu. Olomoucké tvarůžky z Loštic jsou typickým světově prosnulým sýrem z Moravy.
Tvarůžková pomazánka s tvarohem a pivem – suroviny:
- 100 g olomoucké tvarůžky (může být i romadur)
- 1 ks střední červená cibule
- 250 g tvarohu
- 2 lžíce majonézy
- 1 lžíce mleté sladké papriky
- 1 lžíce petrželky
- světlé pivo
- pepř nebo chilli
- bylinková sůl
Tvarůžková pomazánka s tvarohem a pivem – postup přípravy:
- Do misky dejte tvaroh.
- Přidejte tvarůžky nastrouhané na jemném struhadle.
- Červenou cibuli oloupejte a hodně nadrobno nakrájejte.
- Přidejte majonézu, mletou sladkou papriku, petržel a mletý pepř nebo chilli.
- Za stálého míchání opatrně přilijte trochu světlého piva, ale pozor! ne moc aby nebyla pomazánka moc řídká!
- Pomazánku nechte vychladnout v lednici. Poté ji můžete servírovat na chlebu nebo toustovém pečivu a popíjejte pivo.
Tvarůžková pomazánka s pivem je skvělá na různé příležitosti, jako je posezení s přáteli, oslava nebo jako součást českého pikniku. Dobrou chuť!
Zkusím něco jiného
Chcete umíchat jinou pomazánku? Zkuste to zde recepty na skvělé pomazánky.