Tvarůžková pomazánka s tvarohem a pivem

Tvarůžková pomazánka s tvarohem a pivem

Tvarůžková pomazánka s tvarohem a pivem je oblíbeným českým pokrmem, který se často podává jako součást předkrmů, občerstvení nebo jako pomazánka na chlebu. Olomoucké tvarůžky z Loštic jsou typickým světově prosnulým sýrem z Moravy.

Tvarůžková pomazánka s tvarohem a pivem – suroviny:

  • 100 g olomoucké tvarůžky (může být i romadur)
  • 1 ks střední červená cibule
  • 250 g tvarohu
  • 2 lžíce majonézy
  • 1 lžíce mleté sladké papriky
  • 1 lžíce petrželky
  • světlé pivo
  • pepř nebo chilli
  • bylinková sůl

Tvarůžková pomazánka s tvarohem a pivem – postup přípravy:

  1. Do misky dejte tvaroh.
  2. Přidejte tvarůžky nastrouhané na jemném struhadle.
  3. Červenou cibuli oloupejte a hodně nadrobno nakrájejte.
  4. Přidejte majonézu, mletou sladkou papriku, petržel a mletý pepř nebo chilli.
  5. Za stálého míchání opatrně přilijte trochu světlého piva, ale pozor! ne moc aby nebyla pomazánka moc řídká!
  6. Pomazánku nechte vychladnout v lednici. Poté ji můžete servírovat na chlebu nebo toustovém pečivu a popíjejte pivo.

Tvarůžková pomazánka s pivem je skvělá na různé příležitosti, jako je posezení s přáteli, oslava nebo jako součást českého pikniku. Dobrou chuť!

Zkusím něco jiného

Chcete umíchat jinou pomazánku? Zkuste to zde recepty na skvělé pomazánky.

Sdílejte na: