balíček na gril

Balíček na gril

Balíček na gril. Neuvěřitelně chutná kuřecí prsa grilovaná v alobalu. Budete hvězdou rodinných letních zahradních oslav! Na Slovensku se receptu říká Živáňská pečeně. Dělá se v alobalu nebo se napichuje na jehlu jako šašlik.

  • 400 g kuřecích prsou
  • 4 plátky anglické slaniny
  • 4 plátky šunky
  • 4 plátky uzeného sýra
  • 1 cibule
  • brambory
  • sůl
  • olej
Na marinádu:
  • 1 vejce
  • 1/2 cibule hodně na drobno nakrájená
  • 1 lžička hořčice
  • 1 lžička solamylu
  • 1 lžička worchestru
  • 1 lžička oleje
  • sůl
  • hrubě mletý pepř

Postup

  1. Maso lehce naklepeme, potřeme marinádou a necháme odležet.
  2. Z alobalu určeného na grilování si připravíme 4 obdélníky, potřeme olejem, rozložíme syrové brambory nakrájené na hrubší kolečka, posolíme a posypeme mletým kmínem.
  3. Na ně dáme anglickou slaninu, šunku, sýr, kolečko cibule a naložené maso.
  4. Uděláme balíček, pevně spojíme, dáme na gril. V druhé polovině přípravy balíčky otočíme, grilujeme zvolna.

Živáňská na grilu v alobalu

Sdílejte na: