Balíček na gril. Neuvěřitelně chutná kuřecí prsa grilovaná v alobalu. Budete hvězdou rodinných letních zahradních oslav! Na Slovensku se receptu říká Živáňská pečeně. Dělá se v alobalu nebo se napichuje na jehlu jako šašlik.
Obsah
ToggleSuroviny
- 400 g kuřecích prsou
- 4 plátky anglické slaniny
- 4 plátky šunky
- 4 plátky uzeného sýra
- 1 cibule
- brambory
- sůl
- olej
- 1 vejce
- 1/2 cibule hodně na drobno nakrájená
- 1 lžička hořčice
- 1 lžička solamylu
- 1 lžička worchestru
- 1 lžička oleje
- sůl
- hrubě mletý pepř
Postup
- Maso lehce naklepeme, potřeme marinádou a necháme odležet.
- Z alobalu určeného na grilování si připravíme 4 obdélníky, potřeme olejem, rozložíme syrové brambory nakrájené na hrubší kolečka, posolíme a posypeme mletým kmínem.
- Na ně dáme anglickou slaninu, šunku, sýr, kolečko cibule a naložené maso.
- Uděláme balíček, pevně spojíme, dáme na gril. V druhé polovině přípravy balíčky otočíme, grilujeme zvolna.