Krevety na česneku - Gambas al Ajillo

Krevety na česneku – Gambas al Ajillo

Krevety na česneku – Gambas al Ajillo  jsou nejznámější španělské tapas (jednohubky). Recept je jednoduchý a rychlý.

Suroviny

  • 2 polévkové lžíce másla
  • 5 polévkových lžic olivového oleje
  • 1 kg krevet
  • svazek zelené petrželky
  • 5 stroužků česneku
  • 2 dcl bílého vína
  • citron
  • sůl

Postup

  1. Krevety nejdříve uvaříme v osolené vodě v hrnci do měkka, asi kolem 45 minut. Krevetě musí jít lehce ulomit hlavička a musí jít dobře vyjmout z ocásku.
  2. Scedíme, ale trochu vývaru si necháme stranou.
  3. Na pánvi rozehřejeme máslo a olivový olej, osmahneme prolisovaný česnek
  4. Přidáme krevety spolu s vývarem, bílým vínem, jemně nasekanou petrželkou a pět minut povaříme.
  5. Servírujeme v misce nebo hlubokém talíři, posypeme ještě jednou trochou petrželky, pokapeme citronem.
  6. Podáváme s opečenou bagetou, kterou namáčíme ve šťávě.
  7. Dobrou chuť!

Krevety na česneku – Vaříme s Majklem

Jak připravit vynikající krevety – Roman Paulus – Kulinářská Akademie Lidlu