Tvarohova babovka

Tvarohová bábovka vláčná

Tvarohová bábovka je chutná a opravdu výtečná!

  • 250 g měkkého tvarohu
  • 0,5 hrnku moučkového cukru
  • 1,5 hrnku polohrubé mouky
  • 2 slepičí vejce
  • 1 prášek do pečiva
  • 90 g oleje
  • 1 lžíce rumu
  • 1 lžíce citronové kůry
  • malá hrst rozinek

Postup na tvarohovou bábovku

  1. Bábovkovou formu vymazejte máslem a vysypte polohrubou moukou.
  2. Žloutky, cukr a máslo vyšlehejte do pěny, přidejte tvaroh, vanilkový extrakt, rum a citronovou kůru.
  3. Přidejte mouku s práškem do pečiva a špetkou soli. Promíchejte do hladka.
  4. Z bílků vyšlehejte tuhý sníh a zapracujte ho do těsta. Poté těsto nalijte do formy.
  5. Dejte péci do do trouby vyhřáté na 170°C. Pečte asi 50–60 minut.
  6. Nechte vychladnou. Dobrou chuť!

Vláčná tvarohová bábovka Kuchyně Lidlu Markéta Krajčovičová

Sdílejte na: