Bramborová kaše je jednoduchá a oblíbená příloha k jídlům hlavně pro děti. Když spěcháte můžete ji udělat z prášku. Dnes si ale ukážeme jak se vaří z brambor.
Suroviny
- 500 g brambor, moučné, varný typ C
- 50 g másla
- 100 ml mléka
- sůl
- pažitka nebo petrželka
Postup
- Brambory oloupeme a nakrájíme na menší kousky, aby se rychleji uvařily do měkka.
- Oloupané a nakrájené brambory dáme do hrnce s osolenou vodou a vaříme je až změknou.
- Že jsou brambory uvařené poznáme tak, že do nich píchneme vidličkou.
- Pokud jsou měkké slijeme vodu a brambory pomocí cedníku zcedíme a necháme okapat.
- Ještě horké brambory důkladně rozšťoucháme šťouchačkou v hrnci.
- Do horké kaše zamícháme máslo.
- Přidáme teplé mléko a kaši ohřejeme a mírném plameni. Hustotu kaše si volíme podle chuti množstvím mléka.
- Kaši osolíme a můžeme přidat pažitku nebo petrželku.
- Dobrou chuť!