Bramborová kaše

Bramborová kaše

Bramborová kaše je jednoduchá a oblíbená příloha k jídlům hlavně pro děti. Když spěcháte můžete ji udělat z prášku. Dnes si ale ukážeme jak se vaří z brambor.

Suroviny

  • 500 g brambor, moučné, varný typ C
  • 50 g másla
  • 100 ml mléka
  • sůl
  • pažitka nebo petrželka

Postup

  1. Brambory oloupeme a nakrájíme na menší kousky, aby se rychleji uvařily do měkka.
  2. Oloupané a nakrájené brambory dáme do hrnce s osolenou vodou a vaříme je až změknou.
  3. Že jsou brambory uvařené poznáme tak, že do nich píchneme vidličkou.
  4. Pokud jsou měkké slijeme vodu a brambory pomocí cedníku zcedíme a necháme okapat.
  5. Ještě horké brambory důkladně rozšťoucháme šťouchačkou v hrnci.
  6. Do horké kaše zamícháme máslo.
  7. Přidáme teplé mléko a kaši ohřejeme a mírném plameni. Hustotu kaše si volíme podle chuti množstvím mléka.
  8. Kaši osolíme a můžeme přidat pažitku nebo petrželku.
  9. Dobrou chuť!