Vánoční bramborový salát s majonézou je ozdobou štědrovečerního stolu. Použila jsem tradiční recept naší milované babičky a vylepšila jsem ho řeckým jogurtem s 0% tuku a jablkem. Tajný tip je přidání dvou lžiček medu. Salát je lehký a zdravější než klasický recept. Existují další varianty bez majonézy nebo rakouský vídeňský bramborový salát.
Obsah
ToggleSuroviny
- 1,5 kg brambor (varný typ A)
- 200 g celeru
- 200 g mrkve
- 50 g petržele
- 200 g cibule
- 200 g kyselých okurek
- 1 jablko
- 200 g majonézy light Hellmans
- 200 g řeckého jogurtu 0% tuku
- 1 lžičku plnotučné hořčice
- worcestrová omáčka
- pepř
- sůl
- 2 lžičky medu
Postup na bramborový salát
- Brambory kupte varný typ A, který se hodí na saláty. Do salátu nepoužívám hrášek.
- Důležité je jablko, které salátu dodá svěží chuť. Připravíme si suroviny a větší mísu aby se nám do ní salát vešel.
- Zeleninu očistíme a omyjeme pod tekoucí vodou. Brambory a zeleninu uvaříme do měkka.
- Brambory, zeleninu i další suroviny nakrájíme na drobné kostičky, maximálně 1 x 1 cm, přidáme hořčici a majonézu smíchanou s nízkotučným hustým jogurtem. Opatrně promícháme, ale tak aby ze salátu nebyla kaše.
- Nakonec dochutíme, solí, pepřem a pokud je salát málo kyselý můžeme přidat trochu nálevu z okurek.
- Hotový bramborový salát dáme vychladit do spíže nebo ledničky.
- A Štědrý večer může přijít. Vyzkoušejte tento nejlepší bramborový salát jaký jsem kdy ochutnala.
- Dobrou chuť!