Bramborový salát s majonézou

Bramborový salát

Vánoční bramborový salát s majonézou je ozdobou štědrovečerního stolu. Použila jsem tradiční recept naší milované babičky a vylepšila jsem ho řeckým jogurtem s 0% tuku a jablkem. Tajný tip je přidání dvou lžiček medu. Salát je lehký a zdravější než klasický recept. Existují další varianty bez majonézy nebo rakouský vídeňský bramborový salát.

  • 1,5 kg brambor (varný typ A)
  • 200 g celeru
  • 200 g mrkve
  • 50 g petržele
  • 200 g cibule
  • 200 g kyselých okurek
  • 1 jablko
  • 200 g majonézy light Hellmans
  • 200 g řeckého jogurtu 0% tuku
  • 1 lžičku plnotučné hořčice
  • worcestrová omáčka
  • pepř
  • sůl
  • 2 lžičky medu

Postup na bramborový salát

  1. Brambory kupte varný typ A, který se hodí na saláty.  Do salátu nepoužívám hrášek.
  2. Důležité je jablko, které salátu dodá svěží chuť. Připravíme si suroviny a větší mísu aby se nám do ní salát vešel.
  3. Zeleninu očistíme a omyjeme pod tekoucí vodou. Brambory a zeleninu uvaříme do měkka.
  4. Brambory, zeleninu i další suroviny nakrájíme na drobné kostičky, maximálně 1 x 1 cm, přidáme hořčici a majonézu smíchanou s nízkotučným hustým jogurtem. Opatrně promícháme, ale tak aby ze salátu nebyla kaše.
  5. Nakonec dochutíme, solí, pepřem a pokud je salát málo kyselý můžeme přidat trochu nálevu z okurek.
  6. Hotový bramborový salát dáme vychladit do spíže nebo ledničky.
  7. A Štědrý večer může přijít. Vyzkoušejte tento nejlepší bramborový salát jaký jsem kdy ochutnala.
  8. Dobrou chuť!
Sdílejte na: