Dýňová polévka Hokaidó

Dýňová polévka Hokaidó

Dýňová polévka Hokaido je jednoduchý a rychlý recept na zdravou a chutnou polévku z dýní Hokaido. Vaše děti si jí zamilují. Je opravdu výtečná!

  • 1 kg dýně Hokkaido
  • 1 velká cibule
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 700 ml zeleninového vývaru
  • 100 ml smetana ke šlehání
  • mletý pepř
  • sůl

Postup

  1. V hrnci rozehřejte olivový olej a pozvolna na něm opékejte cibuli. Až zesklovatí, tak přidejte pokrájenou dýni a opékejte dalších 10 minut.
  2. Zalijte vývarem a vařte zhruba dalších 15 minut, dokud nebude dýně měkká. Rozmixujte ručním mixérem, přilijte smetanu, dochuťte solí a pepřem a ještě pár minut povařte.
  3. Polévku podávejte posypanou opečenými dýňovými semínky, rozdrobeným sýrem typu Feta (sýr Istambul, Balkánský sýr apod.), případně drceným chilli.

Dýňová polévka s kokosovým mlékem – Roman Paulus – Kulinářská Akademie Lidlu

Sdílejte na: