Dýňová polévka Hokaido je jednoduchý a rychlý recept na zdravou a chutnou polévku z dýní Hokaido. Vaše děti si jí zamilují. Je opravdu výtečná!
Obsah
ToggleSuroviny
- 1 kg dýně Hokkaido
- 1 velká cibule
- 2 lžíce olivového oleje
- 700 ml zeleninového vývaru
- 100 ml smetana ke šlehání
- mletý pepř
- sůl
Postup
- V hrnci rozehřejte olivový olej a pozvolna na něm opékejte cibuli. Až zesklovatí, tak přidejte pokrájenou dýni a opékejte dalších 10 minut.
- Zalijte vývarem a vařte zhruba dalších 15 minut, dokud nebude dýně měkká. Rozmixujte ručním mixérem, přilijte smetanu, dochuťte solí a pepřem a ještě pár minut povařte.
- Polévku podávejte posypanou opečenými dýňovými semínky, rozdrobeným sýrem typu Feta (sýr Istambul, Balkánský sýr apod.), případně drceným chilli.