Pečená, sušená, grilovaná jablka - křížaly z horkovzdušné fritézy

Pečená jablka v horkovzdušné fritéze

Pečená jablka v horkovzdušné fritéze. Tak tohle byl manželčin pokus. Velmi zajímavá chuť! Jablka lehce zkaramelizují a chuťově připomínají křížaly nebo sušená jablka, ale jsou šťavnatá, sladká a spíše připomínají přezrálé meruňky. Doporučuji vyzkoušet!

Suroviny

  • 6 ks větších oloupaných jablek

Postup

  1. Jablka oloupejte a nakrájejte na plátky nebo na osminky. Záleží na vás.
  2. Nastavte horkovzdušnou fritézu na teplotu 160°C a čas na 30 minut.
  3. Hotová grilovaná jablka nemusíte nijak ochucovat, jsou dobrá i tak. Můžete je i namazat nutellou nebo promíchat se sušeným ovocem (brusinky, rozinky apod.).
  4. Úspěch zaručen!