Houbová omáčka

Houbová omáčka

Houbová omáčka se smetanou k masu,  lidově houbovka, je klasická česká omáčka. Obvykle se podává s knedlíkem, brambory nebo rýží a hovězím zadním masem.

  • 200 g hub
  • 1 větší cibule
  • 1 kelímek smetany na vaření
  • 4 lžíce hladké mouky
  • máslo
  • olej
  • kmín
  • sůl
  • pepř

Houbová omáčka postup

  1. Nakrájíme cibuli najemno a v hrnci ji necháme na oleji zesklovatět.
  2. Přidáme nadrobno nakrájené houby a zprudka je na cibulce osmahneme. Přidáme sůl a drcený kmín. Po 10 minutách smažení přidáme smetanu a na mírném ohni ji povaříme.
  3. Omáčku zahustíme jíškou z másla a hladké mouky. Nakonec přidáme pepř.
  4. Omáčku podáváme s houskovým knedlíkem a vařeným hovězím zadním masem.
  5. Dobrou chuť!

Hříbková omáčka na smetaně od Romana Pauluse – kuchyně Lidlu

Jak připravují houbovku Kluci v akci

Sdílejte na: