Hrachová kaše s uzeným

Hrachová kaše s uzeným

Hrachová kaše s uzeným masem a smaženou cibulkou je jednoduchý recept české kuchyně. Je opravdu výtečná!

  • 400 g uzeného masa
  • 400 g žlutého půleného hrachu
  • 1 ks velká cibule
  • 1 ks stroužek česneku
  • olej
  • majoránka
  • 1 ks bobkový list
  • pepř
  • sůl

Hrachová kaše s uzeným postup

  1. Hrách necháme 24 hodin namáčet ve vodě a vodu vyměňujeme.
  2. Uzené maso opláchneme a povaříme v neosolené vodě.
  3. Hrách uvaříme spolu s kořením do měkka.
  4. Na oleji o usmažíme nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
  5. Uvařený hrách přecedíme přidáme osmaženou cibuli a česnek, osolíme, opepříme a zamícháme. Směs rozmixujeme do hladka tyčovým mixérem.
  6. Kaši podáváme s vařeným uzeným masem a sterilovanou okurkou.
  7. Dobrou chuť!

Hrachová kaše s uzeninou videorecept od Vaření je zábava

Hrachová kaše podle Pohlreicha - České nápady

Sdílejte na: