Hrachová kaše s uzeným masem a smaženou cibulkou je jednoduchý recept české kuchyně. Je opravdu výtečná!
Suroviny
- 400 g uzeného masa
- 400 g žlutého půleného hrachu
- 1 ks velká cibule
- 1 ks stroužek česneku
- olej
- majoránka
- 1 ks bobkový list
- pepř
- sůl
Hrachová kaše s uzeným postup
- Hrách necháme 24 hodin namáčet ve vodě a vodu vyměňujeme.
- Uzené maso opláchneme a povaříme v neosolené vodě.
- Hrách uvaříme spolu s kořením do měkka.
- Na oleji o usmažíme nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
- Uvařený hrách přecedíme přidáme osmaženou cibuli a česnek, osolíme, opepříme a zamícháme. Směs rozmixujeme do hladka tyčovým mixérem.
- Kaši podáváme s vařeným uzeným masem a sterilovanou okurkou.
- Dobrou chuť!