Dušená mrkev s vepřovým masem

Dušená mrkev s vepřovým masem

Dušená mrkev s vepřovým masem na másle s bramborem je jednoduchý a rychlý recept na zdravý a dietní oběd nebo večeři. Je opravdu výtečná!

  • 0,5 kg vepřová plec
  • 0,5 kg mrkve
  • 1 velká cibule
  • máslo
  • vývar
  • hladká mouka
  • kmín
  • pepř
  • sůl

Dušená mrkev s vepřovým masem – postup

  1. Vepřové maso omyjeme, odblaníme, nakrájíme, osolíme a okmínujeme ho.
  2. V hrnci osmažíme na másle nakrájenou cibuli a přidáme nakrájené vepřové maso. Maso krátce osmahneme, zalijeme vývarem a dusíme maso do poloměkka.
  3. Přidáme na kolečka nakrájenou očištěnou mrkev a dále dusíme společně s masem do měkka.
  4. Nakonec zahustíme šťávu z masa a mrkve máslovou jíškou, osolíme a opepříme.
  5. Podáváme s vařeným bramborem nebo s dušenou rýží.
  6. Dobrou chuť!

Vepřové s dušenou mrkví videorecept od Vaření s Jančou

Vepřové v mrkvi - Recepty.cz

Sdílejte na: