Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky jsou jednoduchý a rychlý recept na luxusní večeři. Připravovaly je už naše babičky z cukety, brambor, mouky, vajec a trochu sádla. Také se dělají na plech nebo v troubě.

  • 2 cukety
  • 500 g syrových brambor
  • 200 g hladké mouky
  • 1 vejce
  • 4 stroužky česneku
  • sádlo
  • majoránka
  • sůl
  • pepř

Postup na Cuketové bramboráky

  1. Syrové brambory oloupejte, brambory a cukety omyjte, nastrouhejte na hrubém struhadle posolte a nechte je 10 minut odstát. Důkladně vymačkejte přebytečnou vodu. Nastrouhané brambory a cukety promíchejte s hladkou moukou, vejcem, utřeným česnekem, solí a kořením na hladké polotekuté těsto.
  2. Naberte větší naběračku těsta. Těsto rozlijte na rozpálené sádlo na pánev jako když děláte palačinky. Proto se jim také v angličtině říká palačinky neboli Pancakes. Smažte na sádle na pánvi z obou stran do zlatova.
  3. Dobrou chuť!

Cuketový bramborák – Vaření s Jarčou videorecept

Bramborák z cukety - Prima Fresh recepty

Sdílejte na: