houbové karbanátky

Kapustové karbanátky

Kapustové karbanátky jsou zdravější varianta české klasiky. Budeme potřebovat kapustu, cibuli, starší pečivo, uzené maso a další suroviny. Další varianty jsou karbanátky z mletého masa, pečené v troubě, houbové, cuketové, květákové, rybí apod.

  • 400 g kapusty
  • 2 ks včerejší pečivo (housky)
  • vývar
  • 100 g uzeného masa
  • 1 ks cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 2 ks vejce
  • sůl
  • mletý pepř
  • 30 g másla
  • 100 g strouhanky
  • 100 g hladká mouka
  • olej

Postup

  1. Kapustu propláchneme a vaříme ve slané vodě.
  2. Když je kapusta měkká vyndáme ji z hrnce, osušíme ji a nakrájíme nadrobno.
  3. Starší housky nakrájíme na centimetrové kostičky, dáme do misky a zalijeme vývarem až se rozmočí.
  4. Cibuli a uzené maso nakrájíme nadrobno. Česnek prolisujeme.
  5. Nakrájenou kapustu dáme do větší mísy. Přidáme rozmočené housky, cibuli, uzené maso, prolisovaný česnek, rozklepneme syrová vejce, přidáme máslo, sůl a pepř.
  6. Hmotu dobře propracujeme na směs, která bude tak tuhá aby se z ní daly vytvarovat rukou placičky velikosti dlaně. Pokud je směs řídká přidáme strouhanku.
  7. Placičky obalíme v trojobalu (hladká mouka, vejce, strouhanka).
  8. Smažíme po obou stranách do zlatova na pánvi s olejem.
  9. Podáváme s brambory, bramborovou kaší nebo s chlebem.
  10. Dobrou chuť!

A jak připravují kapustové karbanátky Kluci v akci?

Sdílejte na: