Kapustové karbanátky jsou zdravější varianta české klasiky. Budeme potřebovat kapustu, cibuli, starší pečivo, uzené maso a další suroviny. Další varianty jsou karbanátky z mletého masa, pečené v troubě, houbové, cuketové, květákové, rybí apod.
Obsah
ToggleSuroviny
- 400 g kapusty
- 2 ks včerejší pečivo (housky)
- vývar
- 100 g uzeného masa
- 1 ks cibule
- 1 stroužek česneku
- 2 ks vejce
- sůl
- mletý pepř
- 30 g másla
- 100 g strouhanky
- 100 g hladká mouka
- olej
Postup
- Kapustu propláchneme a vaříme ve slané vodě.
- Když je kapusta měkká vyndáme ji z hrnce, osušíme ji a nakrájíme nadrobno.
- Starší housky nakrájíme na centimetrové kostičky, dáme do misky a zalijeme vývarem až se rozmočí.
- Cibuli a uzené maso nakrájíme nadrobno. Česnek prolisujeme.
- Nakrájenou kapustu dáme do větší mísy. Přidáme rozmočené housky, cibuli, uzené maso, prolisovaný česnek, rozklepneme syrová vejce, přidáme máslo, sůl a pepř.
- Hmotu dobře propracujeme na směs, která bude tak tuhá aby se z ní daly vytvarovat rukou placičky velikosti dlaně. Pokud je směs řídká přidáme strouhanku.
- Placičky obalíme v trojobalu (hladká mouka, vejce, strouhanka).
- Smažíme po obou stranách do zlatova na pánvi s olejem.
- Podáváme s brambory, bramborovou kaší nebo s chlebem.
- Dobrou chuť!