Krevety na česneku – Gambas al Ajillo jsou nejznámější španělské tapas (jednohubky). Recept je jednoduchý a rychlý.
Obsah
ToggleSuroviny
- 2 polévkové lžíce másla
- 5 polévkových lžic olivového oleje
- 1 kg krevet
- svazek zelené petrželky
- 5 stroužků česneku
- 2 dcl bílého vína
- citron
- sůl
Postup
- Krevety nejdříve uvaříme v osolené vodě v hrnci do měkka, asi kolem 45 minut. Krevetě musí jít lehce ulomit hlavička a musí jít dobře vyjmout z ocásku.
- Scedíme, ale trochu vývaru si necháme stranou.
- Na pánvi rozehřejeme máslo a olivový olej, osmahneme prolisovaný česnek
- Přidáme krevety spolu s vývarem, bílým vínem, jemně nasekanou petrželkou a pět minut povaříme.
- Servírujeme v misce nebo hlubokém talíři, posypeme ještě jednou trochou petrželky, pokapeme citronem.
- Podáváme s opečenou bagetou, kterou namáčíme ve šťávě.
- Dobrou chuť!