Mramorová bábovka

Mramorová bábovka

Mramorová bábovka je jednoduchý a rychlý recept klasický moučník české kuchyně. Je opravdu výtečná!

  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 1 hrnek moučkového cukru
  • 1 hrnek mléka
  • 0,5 hrnku oleje
  • 2 vejce
  • kakao
  • vanilkový cukr
  • 1 prášek do pečiva
  • forma na bábovku

Mramorová bábovka postup

  1. Smíchejte mouku, cukr, vejce, olej, trochu mléka, prášek do pečiva a dobře polotekuté těsto promíchejte.
  2. Těsto rozdělte do dvou misek. Jedno nechte světlé a dejte do něj vanilkový cukr.
  3. Do druhé poloviny přidejte kakao a nařeďte tuto polovinu mlékem, aby bylo stejně husté jako světlá polovina těsta.
  4. Střídavě nalijte do bábovkové formy vymazané máslem polovinu světlého těsta, pak tmavé těsto s kakaem a nakonec zbytek světlého těsta.
  5. Pečte v trobě vyhřáté na 180°C - 200 °C cca 45–50 min.
  6. Po upečení ještě horkou bábovku vyklopte na talíř a posypejte moučkovým cukrem.
  7. Dobrou chuť!

Vynikající křehká a rychlá mramorová bábovka podle pana Cuketky video

Vláčná bábovka podle Vaření.cz

Sdílejte na: