Znojemská omáčka

Znojemská omáčka

Znojemská omáčka z hovězího nebo vepřového masa je klasický recept české kuchyně. Je opravdu výtečná!

  • 500 g hovězí plec nebo zadní
  • 150 g slanina
  • 1 velká cibule
  • 3 ks kyselé okurky
  • sádlo
  • vývar
  • 2 lžíce hořčice
  • pepř
  • sůl

Znojemská omáčka postup

  1. Slaninu nakrájíme na klínky a dáme je na hodinu do mrazáku aby ztuhly na špikování.
  2. Do masa uděláme tenkým dlouhým nožem otvory a natlačíme do nich klínky slaniny. Prošpikované maso osolíme a opepříme.
  3. V hrnci rozpustíme sádlo a hovězí maso na něm ze všech stran zprudka opečeme a dáme ho na stranu. Pokrájenou cibuli a zbytek slaniny orestujeme ji, přidáme půlku nakrájených kyselých okurek, hořčici a také orestujte.
  4. Základ omáčky zahustíme jíškou a zalijeme vývarem. Jíšku dobře rozmícháme a přidáme maso vcelku. Přiklopíme a dusíme asi hodinu doměkka. Podle potřeby podléváme vývarem. Nakonec přidáme zbytek okurek a dochutíme. Maso vyjmeme a před podáváním nakrájíme na plátky.
  5. Podáváme s houskovým knedlíkem nebo s vařenou rýží.
  6. Dobrou chuť!

Znojemská omáčka s hovězím videorecept od Recepty bez brepty

Hovězí znojemská Pohlreich

Sdílejte na: