Plněné papriky

Plněné papriky

Plněné papriky s mletým masem a pečené v troubě. Máte doma paprikové lusky, které nikdo nechce jíst syrové? Pečené papriky plněné mletým masem, rýží s rajskou omáčkou s houskovým knedlíkem, rýží nebo s těstovinami, jako klasický recept české kuchyně, budou chutnat všem!

  • 400 ml rajské omáčky
  • 200 g vařené rýže
  • 8 ks paprik
  • 2 ks cibule
  • 500 g mletého masa
  • 1 ks syrové vejce
  • majoránka
  • mletý pepř
  • sůl
  • máslo

Postup

  1. Připravte si rajskou omáčku.
  2. Uvařte si potřebné množství rýže.
  3. Nakrájejte si cibuli na jemno.
  4. Paprikové lusky omyjte, odřízněte vršek i se stopkou (nevyhazujte je) a opatrně je nožem zbavte semen i s přepážkami (žebry).
  5. Mleté maso, dušenou rýži, cibuli, syrové vejce, sůl a koření smíchejte v míse a touto směsí naplňte papriky.
  6. Přiklopte je odříznutými vršky, naskládejte je do máslem vymazaného pekáčku, mírně podlijte, omastěte je máslem.
  7. Papiky pečte asi dvacet minut v troubě, kterou předehřejte na 180 °C.
  8. Vložte hotové upečené papriky do rajské omáčky společně je ohřejte před podáváním.
  9. Jako přílohu k paprikám podáváme dušenou rýží, houskové knedlíky nebo těstoviny.

Plněné papriky v rajčatové omáčce – Roman Paulus

Sdílejte na: