Plněné papriky s mletým masem a pečené v troubě. Máte doma paprikové lusky, které nikdo nechce jíst syrové? Pečené papriky plněné mletým masem, rýží s rajskou omáčkou s houskovým knedlíkem, rýží nebo s těstovinami, jako klasický recept české kuchyně, budou chutnat všem!
Obsah
ToggleSuroviny
- 400 ml rajské omáčky
- 200 g vařené rýže
- 8 ks paprik
- 2 ks cibule
- 500 g mletého masa
- 1 ks syrové vejce
- majoránka
- mletý pepř
- sůl
- máslo
Postup
- Připravte si rajskou omáčku.
- Uvařte si potřebné množství rýže.
- Nakrájejte si cibuli na jemno.
- Paprikové lusky omyjte, odřízněte vršek i se stopkou (nevyhazujte je) a opatrně je nožem zbavte semen i s přepážkami (žebry).
- Mleté maso, dušenou rýži, cibuli, syrové vejce, sůl a koření smíchejte v míse a touto směsí naplňte papriky.
- Přiklopte je odříznutými vršky, naskládejte je do máslem vymazaného pekáčku, mírně podlijte, omastěte je máslem.
- Papiky pečte asi dvacet minut v troubě, kterou předehřejte na 180 °C.
- Vložte hotové upečené papriky do rajské omáčky společně je ohřejte před podáváním.
- Jako přílohu k paprikám podáváme dušenou rýží, houskové knedlíky nebo těstoviny.