Salát z červené řepy

Salát z červené řepy

Salát z červené řepy vařené a s křenem je výborný, jednoduchý recept na zdravou a chutnou večeři nebo svačinu. Recept polské kuchyně, pro kterou je použití červené řepy typické.

  • 400 g červená řepa
  • 1 ks červená cibule
  • 20 g křenu
  • lžíce citrónové šťávy nebo balsamico ocet
  • lžíce olivového oleje
  • sůl
  • pepř
  • špetka fenyklové semínko
  • cukr

Postup

  1. Vařenou červenou řepu nastrouháme na hrubém struhadle nebo nakrájíme na plátky nebo kostky.
  2. Červenou cibuli nakrájíme nadrobno.
  3. Křen koupíme strouhaný nebo ještě lépe čerstvý nastrouháme na jemném struhadle.
  4. Červenou řepu, nakrájenou cibuli a nastrouhaný křen dáme do větší misky.
  5. Ochutíme šťávou z citrónu, osolíme, opepříme a přidáme špetku fenyklového semínka.
  6. Zakápneme olivovým olejem.
  7. Promícháme a podle chuti dosladíme cukrem.
  8. Na 20 minut vychladíme v lednici.
  9. Dobrou chuť!

A jak připravují salát z červené řepy Kluci v akci?

Sdílejte na: