Salát z červené řepy vařené a s křenem je výborný, jednoduchý recept na zdravou a chutnou večeři nebo svačinu. Recept polské kuchyně, pro kterou je použití červené řepy typické.
Obsah
ToggleSuroviny
- 400 g červená řepa
- 1 ks červená cibule
- 20 g křenu
- lžíce citrónové šťávy nebo balsamico ocet
- lžíce olivového oleje
- sůl
- pepř
- špetka fenyklové semínko
- cukr
Postup
- Vařenou červenou řepu nastrouháme na hrubém struhadle nebo nakrájíme na plátky nebo kostky.
- Červenou cibuli nakrájíme nadrobno.
- Křen koupíme strouhaný nebo ještě lépe čerstvý nastrouháme na jemném struhadle.
- Červenou řepu, nakrájenou cibuli a nastrouhaný křen dáme do větší misky.
- Ochutíme šťávou z citrónu, osolíme, opepříme a přidáme špetku fenyklového semínka.
- Zakápneme olivovým olejem.
- Promícháme a podle chuti dosladíme cukrem.
- Na 20 minut vychladíme v lednici.
- Dobrou chuť!