Vepřová panenka ve slanině

Vepřová panenka ve slanině

Vepřová panenka ve slanině je oblíbený recept na rychlý oběd. Jako příloha jsou vhodné šťouchané brambory.

  • 500 g vepřové panenky
  • 100 g anglické slaniny
  • sůl
  • pepř

Postup

  1. Vepřovou panenku omyjte, ostrým nožem odblaňte, osolte a opepřete.
  2. Na pánvi rozpáleném oleji panenku rychle opečete. Otáčejte jí aby se opekla ze všech stran.
  3. Opečenou panenku vyndejte z pánve a zabalte do plátků anglické slaniny.
  4. V troubě vyhřáté na 180 °C pečte 10 až 15 minut.
  5. Panenku nakrájejte na plátky a podávejte se šťouchanými brambory.
  6. Dobrou chuť!
Sdílejte na: