Volské oko je jednoduchý a rychlý recept na zdravou a chutnou snídani, večeři nebo jako přílohu k čočce na kyselo a obecně luštěninám. K hrášku nebo fazolím. Oficiální název šéfkuchařů je sázená vejce.
Obsah
ToggleSuroviny
- syrová vejce
- máslo
- slanina
- pepř
- sůl
- pažitka
Postup
- Na teflonové pánvičce na mírném ohni rozehřejte plátek másla nebo ještě lépe slaniny.
- Když je tuk rozehřátý opatrně na pánev rozklepněte slepičí vejce tak aby se vám udržel žloutek v celku.
- Na nejmenším plameni pomalu smažte až vám ztuhne bílek a žloutek zůstane v tekutém stavu (asi tak jak se říká na hniličku).
- Když je vejce hotové opatrně ho pomocí dřevěné lopatky nebo špachtle přendejte na talíř.
- Osolte a opepřete nebo ozdobte čerstvě nasekanou pažitkou.
- Postup opakujte podle počtu strávníků a jejich hladu.
- Podávejte s pečivem nebo topinkou.
- Dobrou chuť!