Volské oko

Volské oko

Volské oko je jednoduchý a rychlý recept na zdravou a chutnou snídani, večeři nebo jako přílohu k čočce na kyselo a obecně luštěninám. K hrášku nebo fazolím. Oficiální název šéfkuchařů je sázená vejce.

Postup

  1. Na teflonové pánvičce na mírném ohni rozehřejte plátek másla nebo ještě lépe slaniny.
  2. Když je tuk rozehřátý opatrně na pánev rozklepněte slepičí vejce tak aby se vám udržel žloutek v celku.
  3. Na nejmenším plameni pomalu smažte až vám ztuhne bílek a žloutek zůstane v tekutém stavu (asi tak jak se říká na hniličku).
  4. Když je vejce hotové opatrně ho pomocí dřevěné lopatky nebo špachtle přendejte na talíř.
  5. Osolte a opepřete nebo ozdobte čerstvě nasekanou pažitkou.
  6. Postup opakujte podle počtu strávníků a jejich hladu.
  7. Podávejte s pečivem nebo topinkou.
  8. Dobrou chuť!

15 úžasných triků a nápadů s vejci

Volské oko - sázená vejce podle Apetitonline.cz

Sdílejte na: