Boloňské špagety s mletým masem, italsky spaghetti bolognese, je výborné tradiční jídlo a recept na rychlý oběd nebo večeři.
Obsah
ToggleSuroviny
- špagety
- 500 g mletého hovězího masa
- 250 g rajčat
- 1 zelená paprika
- 1 menší mrkev
- 1 velká cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce olivového oleje
- 100 ml červeného vína
- 1 lžička cukru krupice
- oregano
- bazalka
- sůl
- pepř
- strouhaný parmezán
Postup na Boloňské špagety
- Ve slané vodě uvaříme špagety.
- Na pánvi osmažíme na oleji nakrájenou cibuli, papriku, česnek a mrkev.
- Přidáme mleté maso, zamícháme se zeleninou a osmažíme ho.
- Přidáme nakrájená rajčata, červené víno, cukr, koření, zamícháme a vaříme cca 35 minut až omáčka zhoustne.
- Na talíř dáme zcezené špagety, polijeme je omáčkou a posypeme strouhaným parmazánem.
- Dobrou chuť!