Boloňské špagety

Boloňské špagety

Boloňské špagety s mletým masem, italsky spaghetti bolognese, je výborné tradiční jídlo a recept na rychlý oběd nebo večeři.

  • špagety
  • 500 g mletého hovězího masa
  • 250 g rajčat
  • 1 zelená paprika
  • 1 menší mrkev
  • 1 velká cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 100 ml červeného vína
  • 1 lžička cukru krupice
  • oregano
  • bazalka
  • sůl
  • pepř
  • strouhaný parmezán

Postup na Boloňské špagety

  1. Ve slané vodě uvaříme špagety.
  2. Na pánvi osmažíme na oleji nakrájenou cibuli, papriku, česnek a mrkev.
  3. Přidáme mleté maso, zamícháme se zeleninou a osmažíme ho.
  4. Přidáme nakrájená rajčata, červené víno, cukr, koření, zamícháme a vaříme cca 35 minut až omáčka zhoustne.
  5. Na talíř dáme zcezené špagety, polijeme je omáčkou a posypeme strouhaným parmazánem.
  6. Dobrou chuť!

Pikantní boloňská omáčka se špagetami – Roman Paulus – kuchyně Lidlu

Spaghetti alla Bolognese Kluci v akci - Česká televize

Sdílejte na: