Čočka na kyselo – nejlepší jednoduchý a rychlý recept na zdravou a chutnou večeři nebo oběd. Je opravdu výborná!
Obsah
ToggleSuroviny
- 250 g čočky
- celé nové koření
- bobkový list
- 1 ks cibule
- olej
- 1 lžíce hladké mouky
- ocet
- cukr krupice
- sůl
- pepř
- kyselé okurky
- vejce
Postup
- Čočku namočíme do trojnásobného množství vody nejlépe přes noc nebo alespoň na pár hodin.
- Vodu slijeme. Tím z čočky odstraníme látky, které způsobují nadýmání.
- Nalijeme do hrnce novou vodu a čočku uvaříme spolu s bobkovým listem a novým kořením doměkka. Trvá to asi půl hodiny.
- Uvařenou čočku zcedíme a vodu vylijeme.
- Na oleji osmažíme cibuli, zasypeme ji jednou lžící hladké mouky a vytvoříte cibulovou jíšku.
- Přidáme uvařenou měkkou čočku a smícháme ji s cibulovou jíškou. Osolíme, opepříme a přilijeme ocet.
- Pokud je čočka příliš kyselá, přidáme cukr.
- Podávame s kyselou okurkou, volským okem, opečenou klobásou nebo uzeným masem, které před podáváním ohřejeme.