Čočka na kyselo

Čočka na kyselo

Čočka na kyselo – nejlepší jednoduchý a rychlý recept na zdravou a chutnou večeři nebo oběd. Je opravdu výborná!

  • 250 g čočky
  • celé nové koření
  • bobkový list
  • 1 ks cibule
  • olej
  • 1 lžíce hladké mouky
  • ocet
  • cukr krupice
  • sůl
  • pepř
  • kyselé okurky
  • vejce

Postup

  1. Čočku namočíme do trojnásobného množství vody nejlépe přes noc nebo alespoň na pár hodin.
  2. Vodu slijeme. Tím z čočky odstraníme látky, které způsobují nadýmání.
  3. Nalijeme do hrnce novou vodu a čočku uvaříme spolu s bobkovým listem a novým kořením doměkka. Trvá to asi půl hodiny.
  4. Uvařenou čočku zcedíme a vodu vylijeme.
  5. Na oleji osmažíme cibuli, zasypeme ji jednou lžící hladké mouky a vytvoříte cibulovou jíšku.
  6. Přidáme uvařenou měkkou čočku a smícháme ji s cibulovou jíškou. Osolíme, opepříme a přilijeme ocet.
  7. Pokud je čočka příliš kyselá, přidáme cukr.
  8. Podávame s kyselou okurkou, volským okem, opečenou klobásou nebo uzeným masem, které před podáváním ohřejeme.
Sdílejte na: