Cuketová buchta

Cuketová buchta

Cuketová buchta – tmavá buchta z cukety je také výborná s tvarohem nebo s ovocem. Pokud máte cuketu tímto ji užitečně zpracujete. Buchta z cukety je nadýchaná a vláčná.

  • 250 g polohrubé mouky
  • 150 g cukety
  • 2 vejce
  • 100 ml oleje
  • 150 g cukru krupice
  • 2 lžíce kakaa
  • 2 lžíce rumu
  • hrst rozinek
  • mleté vlašské ořechy
  • vanilka nebo vanilkový cukr
  • 0,5 lžíce kypřící prášek do pečiva

Cuketová buchta postup pečení

  1. Troubu předehřejte na 180°C.
  2. V míse smíchejte nahrubo nastrouhanou oloupanou cuketu, mouku, cukr, olej a ostatní suroviny.
  3. Vzniklé těsto nalijte do dortové formy nebo do vyššího pekáče vymazaného tukem a vysypaného hrubou moukou.
  4. Pečte asi 20 minut.
  5. Když je buchta upečená nechte ji vychladnout. Můžete ji namazat zavařeninou nebo čokoládovou polevou a nakrájet na kostky.
  6. Dobrou chuť!

Cuketová buchta s tvarohem – Helenčino pečení

Vláčný cuketový koláč s ovocem - Prima Fresh

Sdílejte na: