Francouzské brambory s uzeným masem

Francouzské brambory s uzeným masem a vejci

Francouzské brambory s vejci a uzeným masem je jednoduchý a rychlý recept na chutný oběd. Jsou opravdu výtečné!

Suroviny

  • 1 kg vařených brambory
  • 250 g uzeného masa
  • 5 vajec
  • 200 ml smetany 31%
  • 2 velké cibule
  • 2 lžíce sádla
  • strouhanka
  • sůl
  • pepř

Postup

  1. Uvaříme brambory. Oloupeme je a nakrájíme na 1 cm silné plátky.
  2. Nakrájíme cibuli a uzené maso.
  3. Sádlem vymažeme a strouhankou vysypeme pekáček nebo zapékací skleněnou mísu.
  4. Postupně vrstvíme brambory, cibuli a uzené maso.
  5. Rozšleháme vejce se smetanou, solí a pepřem. Zalijeme brambory v pekáčku.
  6. Pečeme v troubě při 200 °C dozlatova.
  7. Dobrou chuť!

Varianta s mletým masem – Marcel Ihnačák – kuchyně Lidlu

Sdílet