Holandské řízky se sýrem

Holandský řízek

Holandský řízek je jednoduchý recept na rychlý oběd. Populární jídlo, které nechybělo na žádném jídelním lístku restaurací za socialismu. Je opravdu výtečný!

  • 500 g mleté maso hovězí a vepřový bůček
  • 100 g sýr eidam 45%
  • 2 vejce
  • lžíce mléka
  • sůl
  • pepř
  • olej
Na obalení
  • hladká mouka
  • 2 vejce
  • strouhanka
Příloha
  • vařené brambory s máslem

Postup

  1. Mleté maso vložíme do mísy zalijeme mlékem, přidáme nastrouhaný eidam, vejce, pepř, sůl a vše promícháme.
  2. Z masové směsi tvarujeme karbanátky.
  3. Karbanátky obalíme v trojobalu. Nejprve v mouce, pak v rozšlehaných vejcích a nakonec ve strouhance.
  4. Holandské řízky smažíme v rozpáleném oleji na pánvi, cca 7 minut z každé strany.
  5. Podáváme s vařeným bramborem nebo bramborovou kaší.
  6. Dobrou chuť!
Sdílejte na: