Hemenex se šunkou -Ham and Eggs

Hemenex se šunkou – Ham and Eggs

Hemenex se šunkou – Ham and Eggs je výborný jednoduchý americký recept na rychlou snídani nebo večeři, který zdomácněl i v České republice. Uvádím obě varianty jak českou tak americkou.

Suroviny:

  • 4 vajíčka
  • 4 plátky šunky
  • máslo nebo olej na smažení
  • sůl a pepř podle chuti

Postup na Hemenex se šunkou – Ham and Eggs:

1. Česká varianta na Hemenex:

  1. Rozehřejte pánvičku na středním ohni a dejte na ni máslo nebo olej.
  2. Vložte na pánvičku plátky šunky (za socialismu se používal místo drahé šunky měkký salám Gothaj nebo salám Junior) a opečte je z jedné strany, dokud nebudou lehce zlatavé.
  3. Na šunku rozklepněte celá vajíčka. Osolte a opepřete podle chuti.
  4. Smažte hemenex na středním ohni, dokud není hotový podle Vaší představy.
  5. Podávejte teplý a můžete ho ozdobit bylinkami podle svého gusta.

2. Americká varianta na Ham and Eggs:

  1. Rozehřejte pánvičku na středním ohni a dejte na ni máslo nebo olej.
  2. Vložte na pánvičku plátky šunky a opečte je z obou stran, dokud nebudou lehce zlatavé.
  3. Odstraňte šunku z pánvičky a nechte ji stranou.
  4. Rozbijte vajíčka do pánvičky a opatrně rozklepněte žloutky. Osolte a opepřete podle chuti.
  5. Smažte vajíčka na středním ohni, dokud nejsou hotová podle Vaší představy (můžete je otočit, pokud chcete mít pečené z obou stran).
  6. Položte plátky šunky na talíř a navrch položte vajíčka.
  7. Podávejte horké a můžete je ozdobit bylinkami podle svého gusta.

Dobrou chuť!

Odkazy:

Hemenex podle Pohlreicha

 

 

Sdílejte na: