Holandský řízek je jednoduchý recept na rychlý oběd. Populární jídlo, které nechybělo na žádném jídelním lístku restaurací za socialismu. Je opravdu výtečný!
Obsah
ToggleSuroviny
- 500 g mleté maso hovězí a vepřový bůček
- 100 g sýr eidam 45%
- 2 vejce
- lžíce mléka
- sůl
- pepř
- olej
- hladká mouka
- 2 vejce
- strouhanka
- vařené brambory s máslem
Postup
- Mleté maso vložíme do mísy zalijeme mlékem, přidáme nastrouhaný eidam, vejce, pepř, sůl a vše promícháme.
- Z masové směsi tvarujeme karbanátky.
- Karbanátky obalíme v trojobalu. Nejprve v mouce, pak v rozšlehaných vejcích a nakonec ve strouhance.
- Holandské řízky smažíme v rozpáleném oleji na pánvi, cca 7 minut z každé strany.
- Podáváme s vařeným bramborem nebo bramborovou kaší.
- Dobrou chuť!