Hranolky v horkovzdušné fritéze

Hranolky v horkovzdušné fritéze

Hranolky v horkovzdušné fritéze jsou nádherně křupavé a vláčné uvnitř. Hranolky jsou mnohem lepší než smažené na pánvi.

Suroviny

  • 600 g brambor (typ C)
  • olej
  • sůl

Postup na hranolky v horkovzdušné fritéze

  1. Syrové brambory typu C oloupeme a nakrájíme na hranolky podle vlastní chuti nejčastěji cca 1 cm.
  2. Horkovzdušnou fritézu předehřejte na 175 °C.
  3. Hranolky pokapeme olejem a nasypeme je do fritézy.
  4. Při této teplotě je fritujeme cca 5 min aby se prodělaly uvnitř a aby změkly.
  5. Poté zvýšíme teplotu na cca 190 °C a fritujeme je do zlatova.
  6. Když jsou hotové vysypeme na talíř a posolíme.
  7. Dobrou chuť!

Domácí hranolky videorecept – Roman Paulus – kuchyně Lidlu