Smažený sýr v horkovzdušné fritéze

Smažený sýr v horkovzdušné fritéze

Smažený sýr v horkovzdušné fritéze, smažák neboli smážo je oblíbená česká hospodská klasika.  Udělejte si ho doma. Je opravdu výtečný!

Postup na smažený sýr v horkovzdušné fritéze

  1. Sýr eidam nakrájíme na 1 cm silné plátky.
  2. Vejce rozšleháme a mírně osolíme.
  3. Plátky eidamu namočíme do studené vody.
  4. Poté je obalíme v hladké mouce, rozšlehaných vejcích a ve strouhance. Prostě v trojobalu podobně jako řízky.
  5. Na pánvi předsmažíme v dostatečném množství oleje obalený květák do světle růžova.
  6. Horkovzdušnou fritézu vyhřejeme na 200 °C.
  7. Se sýrem můžeme do fritézy dát i hranolky jako přílohu a fritovat je společně.
  8. Smažíme až do doby kdy strouhanka na sýru zezlátne.
  9. Dobrou chuť!
Sdílejte na: