Jak smažit řízky v horkovzdušné fritéze? Řízky v horkovzdušné fritéze jsou zdravější než smažené na pánvi. Vhodné pro lidi, kteří musí omezit spotřebu tuku.
Obsah
ToggleSuroviny
- 400 g kuřecí prsa
- 2 vejce
- hladká mouka
- strouhanka
- olej (olivový, řepkový)
- pepř
- sůl
Postup jak smažit řízky v horkovzdušné fritéze
- Kuřecí prsa omyjeme, osušíme, očistíme ostrým nožem od šlach a nařežeme na plátky 1.5 cm silné.
- Naklepeme opatrně na tenké řízky (ne rozmydlit). Řízky po obou stranách přiměřené osolíme a opepříme.
- Kuřecí řízky postupně obalíme v trojobalu - mouce, rozšlehaném vejci a nakonec ve strouhance.
- Na pánvi řízky předsmažíme v dostatečném množství oleje do světle růžova.
- Horkovzdušnou fritézu ohřejeme na 200 °C.
- Vložíme obalené řízky a fritujeme je asi 10 - 15 min. Podle potřeby řízky rychle otočíme aby se osmažily z obou stran rovnoměrně.
- Když jsou hotové a strouhanka zezlátla přendáme je na talíř a podáváme je s bramborem, bramborovou kaší nebo hranolky.
- Dobrou chuť!