Jak smažit řízky v horkovzdušné fritéze

Jak smažit řízky v horkovzdušné fritéze

Jak smažit řízky v horkovzdušné fritéze? Řízky v horkovzdušné fritéze jsou zdravější než smažené na pánvi. Vhodné pro lidi, kteří musí omezit spotřebu tuku.

Postup jak smažit řízky v horkovzdušné fritéze

  1. Kuřecí prsa omyjeme, osušíme, očistíme ostrým nožem od šlach a nařežeme na plátky 1.5 cm silné.
  2. Naklepeme opatrně na tenké řízky (ne rozmydlit). Řízky po obou stranách přiměřené osolíme a opepříme.
  3. Kuřecí řízky postupně obalíme v trojobalu - mouce, rozšlehaném vejci a nakonec ve strouhance.
  4. Na pánvi řízky předsmažíme v dostatečném množství oleje do světle růžova.
  5. Horkovzdušnou fritézu ohřejeme na 200 °C.
  6. Vložíme obalené řízky a fritujeme je asi 10 - 15 min. Podle potřeby řízky rychle otočíme aby se osmažily z obou stran rovnoměrně.
  7. Když jsou hotové a strouhanka zezlátla přendáme je na talíř a podáváme je s bramborem, bramborovou kaší nebo hranolky.
  8. Dobrou chuť!

Řízky z trouby – TopRecepty.cz – videorecept

Jak dělá řízky šéfkuchař pražské restaurace Pork’s Jakub Hirsch

Sdílejte na: