Smažený květák v horkovzdušné fritéze

Smažený květák v horkovzdušné fritéze

Smažený květák v horkovzdušné fritéze je zdravější než smažený na pánvi. Je to vhodné pro lidi, kteří musí omezit spotřebu tuku.

Postup na smažený květák v horkovzdušné fritéze

  1. Syrový květák nožem zbavíme listů a košťálu a umyjeme ve vlažné vodě.
  2. Květák osušíme a nakrájíme na růžičky, vložíme do hrnce s vroucí a osolenou vodou.
  3. Růžičky květáku uvaříme do poloměkka.
  4. Uvařený květák scedíme, ochladíme vodou a nechte okapat.
  5. Vychladlé růžičky květáku obalíme v trojobalu v hladké mouce, rozšlehaném osoleném vajíčku a ve strouhance.
  6. Na pánvi předsmažíme v dostatečném množství oleje obalený květák do růžova.
  7. Horkovzdušnou fritézu ohřejeme na 200 °C.
  8. Vložíme obalené růžičky květáku a fritujeme je asi 10 - 15 min. Podle potřeby je v půli fritování rychle otočíme aby se osmažily z obou stran rovnoměrně.
  9. Když jsou hotové a strouhanka zezlátla přendáme je na talíř a podáváme je s bramborem, bramborovou kaší nebo hranolky.
  10. Dobrou chuť!

Jak dělá smažený květák v troubě Michaela Šmídová

Obalovaný květák pečený v troubě - Prima Fresh

Sdílejte na: