Karlovarský knedlík je klasický český recept na přílohu k omáčkám a masům. Nadýchané knedlíky vás překvapí originální chutí.
Obsah
ToggleSuroviny
- 6 ks starších rohlíků nebo housek
- 100 g hrubé mouky
- 2 ks vajec
- 200 ml plnotučného mléka
- 2 hrsti petržele
- 2 špetky muškátového oříšku
- sůl
- potravinářská folie a alobal
Postup na karlovarský knedlík
- Tvrdé pečivo nakrájíme na kostky, dáme do mísy a zalijeme ho plnotučným mlékem a ručně promneme. Přidáme nasekanou petržel a zamícháme.
- Žloutky prošleháme a nalijeme je do mísy k pečivu. Přisypeme mouku, nastrouhaný muškátový oříšek, osolíme a promícháme. Opatrně vmícháme sníh z bílků. Sníh dodá knedlíkům jejich nadýchanost.
- Na válu vytvarujeme válečky knedlíků dlouhé tak, aby se nám vešly do hrnce a obalíme je v potravinářské folii, aby se nám ve vodě nerozpadly. Někdo je balí navíc do alobalu.
- Knedlíky ponoříme do vařící vody a vaříme 10 minut, pak je obrátíme a vaříme je dalších 10 minut.
- Knedlíky vyndáme z vody, vybalíme je z folií a nakrájíme je nití na plátky.
- Dobrou chuť!