Špagety carbonara

Špagety carbonara

Špagety carbonara v překladu znamenají špagety po uhlířsku. Je to slavný italský recept. Neví se zda ho vymysleli Američané nebo Italové.

  • 400 g špaget
  • 200 g pancetty, libové slaniny nebo uzeného bůčku
  • 4 ks žloutku
  • 50 ml smetany ke šlehání
  • 1 stroužek česneku
  • máslo
  • parmazán
  • sůl
  • pepř

Postup na Špagety carbonara

  1. V osolené vodě uvaříme špagety.
  2. Pancettu nebo slaninu nakrájíme na kostičky a parmazán nastrouháme najemno.
  3. Žloutky prošleháme s parmezánem a opepříme. Nesolíme, parmezán je dostatečně slaný. Přilijeme trochu vody z těstovin a promícháme.
  4. Pancettu opečeme na másle a olivovém oleji. Přidáme těstoviny přilijeme 1 sběračku vody z těstovin, promícháme a povaříme asi minutu.
  5. Do pánve na těstoviny přidáme smíchané žloutky s parmezánem a promícháme je s těstovinami.
  6. Hotové špagety dáme na talíř a posypeme parmazánem.
  7. Dobrou chuť!

Špagety carbonara Emanuel Ridi – videorecept S Italem v kuchyni

A jak připravují Spaghetti alla carbonara Kluci v akci

Sdílejte na: