Mramorová bábovka je jednoduchý a rychlý recept klasický moučník české kuchyně. Je opravdu výtečná!
Obsah
ToggleSuroviny
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 1 hrnek moučkového cukru
- 1 hrnek mléka
- 0,5 hrnku oleje
- 2 vejce
- kakao
- vanilkový cukr
- 1 prášek do pečiva
- forma na bábovku
Mramorová bábovka postup
- Smíchejte mouku, cukr, vejce, olej, trochu mléka, prášek do pečiva a dobře polotekuté těsto promíchejte.
- Těsto rozdělte do dvou misek. Jedno nechte světlé a dejte do něj vanilkový cukr.
- Do druhé poloviny přidejte kakao a nařeďte tuto polovinu mlékem, aby bylo stejně husté jako světlá polovina těsta.
- Střídavě nalijte do bábovkové formy vymazané máslem polovinu světlého těsta, pak tmavé těsto s kakaem a nakonec zbytek světlého těsta.
- Pečte v trobě vyhřáté na 180°C - 200 °C cca 45–50 min.
- Po upečení ještě horkou bábovku vyklopte na talíř a posypejte moučkovým cukrem.
- Dobrou chuť!