Pomazánky na chlebíčky a jednohubky nejen na Silvestra. 5 nejlepších receptů na pomazánky na chlebíčky o které jste si napsali. Pomazánky jsou základ na chlebíčky a jednohubky. Můžete je použít jen tak s vekou, rohlíky nebo dozdobit uzeninou, sýrem, vlašskými ořechy a podobně.
Obsah
Toggle1. Hermelínová pomazánka na chlebíčky
Suroviny:
- 2 ks hermelínu
- 3 stroužky česneku
- 1 malá cibule
- 100 g majonézy
- 1 polévková lžíce plnotučné hořčice
- cukr krupice
- sůl
- pepř
- mletá paprika
Postup:
Připravíme si suroviny podle seznamu. Hermelín nakrájíme na tenké nudličky. Přidáme česnek utřený se solí, nadrobno nasekanou cibuli, lžíci hořčice. Opatrně vmícháme majonézu. Ochutíme solí, pepřem a cukrem. Na ozdobu můžeme použít mletou papriku.
2. Celerová pomazánka na chlebíčky (a lá Humr)
Výborná zdravá náhrada za humrovou pomazánku!
Suroviny:
- 100 g celeru
- 100 g mrkve
- 200 g majonézy
- citrónová štáva
- pepř
- sůl
- petrželka
Postup:
Připravíme si suroviny podle seznamu. Do dostatečně velké misky nastrouháme na jemno syrovou mrkev a oloupaný omytý celer. Přidáme majonézu. Ochutíme citronovou šťávou, pepřem a solí. Suroviny zamícháme dohromady. Dále do lednice vychladit. Mažeme na veku nebo jednohubky. Ozdobíme snítkou petrželky.
3. Bramborová pomazánka na chlebíčky
Velmi rychlé bramborová pomazánka na chlebíčky.
Suroviny:
- 3 velké vařené brambory
- 3 vejce natvrdo
- 1 ks sterilovaná okurka
- 2 lžíce majonézy
- 1 lžíce plnotučné hořčice
- sůl
- pepř
Postup:
Připravíme si suroviny podle seznamu. Brambory uvaříme na měkko, vejce natvrdo. Brambory, vejce na tvrdo a kyselou okurku nastrouháme na hrubém struhadle. Přidáme majonézu a hořčici. Osolíme a opepříme. Vše důkladně zamícháme. Nebo můžete použít klasický bramborový salát s majonézou.
4. Vajíčková pomazánka na chlebíčky
Suroviny:
- 10 vajec na tvrdo
- 250 g másla
- 1 ks větší cibule
- 1 ks kyselá okurka
- 2 lžíce hořčice
- sůl
- pepř
Postup:
Připravíme si suroviny podle seznamu. Vyndáme máslo z lednice aby změklo. Mezitím uvaříme vejce natvrdo. Vejce uvařená natvrdo rozřízneme nožem a vyjmeme žloutky. Žloutky rozmícháme se změklým máslem a hořčicí. Pak přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, nakrájenou kyselou okurku, promícháme. Dochutíme solí a pepřem. Nakonec přidáme na kostičky nakrájené bílky. Opatrně zamícháme.
5. Česneková pomazánka
Tak tahle legendární česneková pomazánka se za socialismu podávala na MDŽ. Byla jednoduchá a úspěch byl zaručen.
Suroviny:
- 100 g eidamu
- 2 ks vejce na tvrdo
- 100 g majonézy
- 1 stroužek česneku
- pažitka
- sůl
- pepř
Postup:
Připravíme si suroviny podle seznamu. Sýr eidam bloček a vejce na tvrdo nastrouháne, přidáme utřený česnek se solí, pepř a nasekanou pažitku. Přidáme majonézu a vše opatrně zamícháme.