Špagety carbonara v překladu znamenají špagety po uhlířsku. Je to slavný italský recept. Neví se zda ho vymysleli Američané nebo Italové.
Obsah
ToggleSuroviny
- 400 g špaget
- 200 g pancetty, libové slaniny nebo uzeného bůčku
- 4 ks žloutku
- 50 ml smetany ke šlehání
- 1 stroužek česneku
- máslo
- parmazán
- sůl
- pepř
Postup na Špagety carbonara
- V osolené vodě uvaříme špagety.
- Pancettu nebo slaninu nakrájíme na kostičky a parmazán nastrouháme najemno.
- Žloutky prošleháme s parmezánem a opepříme. Nesolíme, parmezán je dostatečně slaný. Přilijeme trochu vody z těstovin a promícháme.
- Pancettu opečeme na másle a olivovém oleji. Přidáme těstoviny přilijeme 1 sběračku vody z těstovin, promícháme a povaříme asi minutu.
- Do pánve na těstoviny přidáme smíchané žloutky s parmezánem a promícháme je s těstovinami.
- Hotové špagety dáme na talíř a posypeme parmazánem.
- Dobrou chuť!