Těstovinový tuňákový salát je jednoduchý a rychlý recept na zdravou a chutnou večeři. Je opravdu výtečný!
Obsah
ToggleSuroviny
- 500 g krátkých těstovin
- větší plechovka tuňáka v oleji nebo ve vlastní šťávě
- 100 g černých oliv
- 200 g rajčat
- malá konzerva nakládané kukuřice
- 100 g ledový salát
- olivový olej
- šťávu z citronu nebo ocet balsamico
- sůl
- pepř
- bazalka
Postup na Těstovinový tuňákový salát
- Těstoviny uvaříme ve slané vodě. Když jsou měkké scedíme je a necháme vychladnout.
- Černé olivy a rajčata nakrájíme, ledová salát opereme a natrháme na kousky.
- V míse smícháme těstoviny s nakrájenými olivami, rajčaty, tuňákem, kukuřicí a ledovým salátem.
- Zakápneme olivovým olejem, citronovou šťávou nebo octem balsamico, osolíme, opepříme, přidáme bazalku a zlehka promícháme.
- Před podáváním dáme salát do lednice vychladit.
- Dobrou chuť!