Tvarohová bábovka je chutná a opravdu výtečná!
Obsah
ToggleSuroviny
- 250 g měkkého tvarohu
- 0,5 hrnku moučkového cukru
- 1,5 hrnku polohrubé mouky
- 2 slepičí vejce
- 1 prášek do pečiva
- 90 g oleje
- 1 lžíce rumu
- 1 lžíce citronové kůry
- malá hrst rozinek
Postup na tvarohovou bábovku
- Bábovkovou formu vymazejte máslem a vysypte polohrubou moukou.
- Žloutky, cukr a máslo vyšlehejte do pěny, přidejte tvaroh, vanilkový extrakt, rum a citronovou kůru.
- Přidejte mouku s práškem do pečiva a špetkou soli. Promíchejte do hladka.
- Z bílků vyšlehejte tuhý sníh a zapracujte ho do těsta. Poté těsto nalijte do formy.
- Dejte péci do do trouby vyhřáté na 170°C. Pečte asi 50–60 minut.
- Nechte vychladnou. Dobrou chuť!