Cuketová buchta – tmavá buchta z cukety je také výborná s tvarohem nebo s ovocem. Pokud máte cuketu tímto ji užitečně zpracujete. Buchta z cukety je nadýchaná a vláčná.
Obsah
ToggleSuroviny
- 250 g polohrubé mouky
- 150 g cukety
- 2 vejce
- 100 ml oleje
- 150 g cukru krupice
- 2 lžíce kakaa
- 2 lžíce rumu
- hrst rozinek
- mleté vlašské ořechy
- vanilka nebo vanilkový cukr
- 0,5 lžíce kypřící prášek do pečiva
Cuketová buchta postup pečení
- Troubu předehřejte na 180°C.
- V míse smíchejte nahrubo nastrouhanou oloupanou cuketu, mouku, cukr, olej a ostatní suroviny.
- Vzniklé těsto nalijte do dortové formy nebo do vyššího pekáče vymazaného tukem a vysypaného hrubou moukou.
- Pečte asi 20 minut.
- Když je buchta upečená nechte ji vychladnout. Můžete ji namazat zavařeninou nebo čokoládovou polevou a nakrájet na kostky.
- Dobrou chuť!