Špenát dušený recept

Dušený špenát

Špenát recept na dušenou přílohu. Jako základní surovinu můžete použít mražený listový nebo protlak. Je to jednoduché.

Suroviny

  • 1 ks mražený špenát 400 g
  • 1 ks cibule
  • 2 stroužky česneku
  • olej
  • 4 lžíce hladké mouky
  • 2 ks vejce
  • 1 hrnek mléka
  • sůl

Postup

  1. Mražený špenát vyndáme z mrazáku a necháme ho rozmrznout.
  2. Oloupeme a nakrájíme cibuli a česnek prolisujeme.
  3. Do hrnce dáme olej a cibuli na něm zpěníme. Za stálého míchání přidáme hladkou mouku ze které připravíme cibulovou jíšku.
  4. Přilijeme mléko, špenát, prolisovaný česnek a vše rozmícháme.
  5. Pod pokličkou na mírném ohni podusíme.
  6. Do směsi zamícháme vejce, chvíli povaříme a osolíme.
  7. A příloha k nedělnímu obědu je hotová.
  8. Dobrou chuť!
Sdílejte na: