Francouzské brambory s vejci a uzeným masem je jednoduchý a rychlý recept na chutný oběd. Jsou opravdu výtečné!
Obsah
ToggleSuroviny
- 1 kg vařených brambory
- 250 g uzeného masa
- 5 vajec
- 200 ml smetany 31%
- 2 velké cibule
- 2 lžíce sádla
- strouhanka
- sůl
- pepř
Postup
- Uvaříme brambory. Oloupeme je a nakrájíme na 1 cm silné plátky.
- Nakrájíme cibuli a uzené maso.
- Sádlem vymažeme a strouhankou vysypeme pekáček nebo zapékací skleněnou mísu.
- Postupně vrstvíme brambory, cibuli a uzené maso.
- Rozšleháme vejce se smetanou, solí a pepřem. Zalijeme brambory v pekáčku.
- Pečeme v troubě při 200 °C dozlatova.
- Dobrou chuť!