Gulášová polévka z mletého masa je jednoduchá a vydatná polévka. Můžete ji vylepšit a uvařit ji i s restovanou slaninou nebo s klobásou. Je opravdu výtečná!
Obsah
ToggleSuroviny
- 1 litr vývaru
- 500 g mletého masa
- 2 velké brambory
- 1 velká cibule
- 1 stroužek česneku
- sádlo
- hladká mouka
- 1 lžíce sladké mleté papriky
- majoránka
- mletý kmín
- pepř
- sůl
Gulášová polévka postup
- V hrnci na sádle osmažíme nakrájenou cibuli a mletý kmín.
- Přidáme mleté maso, důkladně ho osmažíme, přidáme utřený česnek, mletou papriku, majoránku, ostatní koření, zalijeme vývarem a do polévky dáme také nakrájené brambory. Přisolíme a vaříme až jsou brambory měkké.
- Polévku zahustíme jíškou a krátce povaříme.
- Gulášovku podáváme s chlebem.
- Dobrou chuť!